Wortelgembersoep

  • 20 g verse gember
  • 400 g wortelen
  • 1 el olie
  • 1-2 theelepels suiker
  • 700 ml sterke groentebouillon
  • sap van een halve citroen
  • peper, zout
  • 30 g boter of margarine

1) Schil de wortelen en gember en snijd ze in dunne plakjes. 3 minuten in hete olie zweten.
2) Bestrooi de suiker op de groenten en karameliseer licht.
3) Voeg bouillon toe
4) Dek de soep af en laat hem 25 minuten op een laag vuur sudderen.
5) Meng alles fijn met een blender
6) Breng op smaak met zout, peper en citroensap
7) Voeg boter toe en pureer opnieuw tot het schuimig wordt met een blender
8) Serveer warm in soepkommen en garneer met wat bieslook.

Quelle: https://www.fodmaps.de/low-fodmap-karotten-ingwer-suppe/