Vis op spinaziebed met kerrie kokosnootsaus

  • 500 g verse spinaziebladeren
  • 500 g visfilets (bv. snoekbaars, kabeljauw, tarbot)
  • ½ Citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • Peper vers gemalen
  • 1 lente-ui (alleen groen)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mild kerriepoeder
  • 1 eetlepel oranje currypasta
  • 300 ml kokosmelk

1) was de spinazie bladeren en giet het daarna af
2) Plaats de spinazie in een grote pot en stoom tot de bladeren slinken.
3) Breng op smaak met peper en zout
4) Bestrijk de ovenschaal met olijfolie.
5) Spreid er spinazie in uit
6) Snijd de visfilets in kleine stukjes, bestrooi met citroen en breng op smaak met zout en peper.
7) Leg de vis dan op het spinaziebed
8) Snijd het groen van de lente-ui in kleine stukjes en bak deze in een pan met hete olijfolie.
9) Voeg het kerriepoeder en currypasta toe en stoom kort.
10) Giet de kokosmelk erover
11) Breng op smaak met peper en zout
12) Verdeel de saus over de vis en spinazie
13) Kook in de onderste helft van de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 - 20 minuten.
14) De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.

Quelle: https://www.fodmaps.de/fisch-auf-spinatbett-an-curry-kokos-sauce/

kijimea
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.