Snijbiet-rijstpan met feta, pijnboompitten en verse gember

  • 1 kom rijst, gekookt (bijv. Basmati)
  • 3 bladeren snijbiet
  • 70 g feta kaas, lactosevrij
  • enkele pijnboompitten
  • 1 plakje gember, vers
  • wat citroensap, vers of geconcentreerd
  • zout en peper
  • Olijfolie om naar wens te bakken
  • Gezouten water naar wens

1) Breng een pot water aan de kook.
2) Bereid ondertussen de ingrediënten: Snij de snijbietstengels en groene bladeren van elkaar en snijd in reepjes, snij gember en feta kaas in blokjes.
3) Als het water kookt, voeg wat zout toe en blancheer de snijbiet erin.
4) Voeg eerst de stengels 5 minuten toe, daarna de bladeren en kook 3 - 5 minuten, afhankelijk van hun dikte.
5) Giet vervolgens de snijbiet af, spoel af met koud water en knijp het overtollige water eruit.
6) Bak de pijnboompitten en gember met de olijfolie in een koekenpan en voeg vervolgens de gekookte rijst, feta kaas en snijbiet toe.
7) Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
8) Meng alles goed door elkaar in de pan en laat het geheel opwarmen tot de feta kaas draden begint te trekken.

Quelle: https://www.chefkoch.de/rezepte/2278771363612649/Mangold-Reis-Pfanne-mit-Feta-Pinienkernen-und-frischem-Ingwer.html

kijimea
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.