Rabarber-frambozencompote

  • 750 g rabarber
  • 250 g frambozen (bevroren, afhankelijk van het seizoen)
  • 160 g suiker
  • pulp uit een vers vanillestokje

1) Schil de rabarber en snijd deze in kleine stukjes.
2) Doe deze in een pot en breng aan de kook terwijl u roert.
3) Kras de pulp uit het vanillestokje.
4) Nadat er voldoende vocht is gevormd tijdens het koken, voeg de frambozen, suiker en vanille toe.
5) Breng kort aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen op middelmatig vuur.
6) Plet aan het einde nog een keer kort met een aardappelstamper of blender.
7) Laat afkoelen en serveer met bijvoorbeeld een lactosevrije yoghurt.

Quelle: https://www.fodmaps.de/rhabarber-himbeer-kompott/

kijimea
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.