Huisgemaakte kwarkbroodjes

  • 200 g magere kwark, lactosevrij
  • 2 theelepels psylliumzaad / vlozaad schillen
  • 80 g zemelen (rijstzemelen)
  • 2 eieren
  • 15 g lijnzaad
  • 1 snuifje zout
  • kruiden naar smaak

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Meng de rijstzemelen met specerijen en kruiden (bijv. rozemarijn, zout, komijn, enz.).
3) Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de zemelen en meng goed.
4) Laat het mengsel 10 minuten staan zodat de psylliumzaadschalen kunnen zwellen. Het deeg moet nu mooi en kleverig zijn.
5) Plaats het deeg in een grotere muffin of broodjesblik, anders smelt het. Volledig vullen tot aan de bovenkant en gladstrijken.
6) Snijd nu een “X” in het midden van de rollen en bak in de oven voor ongeveer 15 - 20 minuten.

Quelle: https://www.chefkoch.de/rezepte/3130091466320246/Low-Carb-Low-FODMAP-Broetchen.html